2018-2022
8+
De Balts is een Waltz, maar dan voor dieren. Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken met behulp van gedrags- en evolutiebiologen van Rijksuniversiteit Groningen via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?
In deze montagevoorstelling tonen Mirthe en Tim eigen versies van de dierlijke baltstaal. Elke diersoort gaat weer anders om met verovering en verleiding. Hoe doet de mens dat? Zijn wij onze balts vergeten of zijn onze driften minder zichtbaar geworden? Hebben we in de verleiding nog iets te bepalen of zijn zelfs onze meest rationele overwegingen eigenlijk het spel van hormonen?
De Balts is een cross-over tussen kunst en wetenschap en is dit jaar te zien tijdens Noorderzon Performing Arts Festival en Het Wilde Oosten. De Balts is vallen en opstaan, opnieuw proberen en uiteindelijk met volle overgave de ander proberen te veroveren. Omdat je leven ervan af hangt.
De Balts is de voorganger van: STRIJD (2022) (zie bijbehorende pagina)
de Balts (i.s.m. KASKO) was onder andere te zien op:
– Noorderzon 2017 i.s.m Rijks Universiteit Groningen/ Science Linx
– toer van het Wilde Oosten 2017 door De Nieuwe Oost en Kameroperahuis in kleine theaters
– Pop Arts Festival 2018 (avondvullende versie)
– Oerol 2018, West-End Theater
– Zwarte Cross 2018
- Noordzeedagen 2019
- Op 't Eiland Nijmegen


Back to Top