Mirthe 
Dokter
beeldend kunstenaar / visual artist
singer / zangeres
theatermaker / theatre maker
fotograaf / photographer
Mirthe Dokter (1992) is een kunstenaar die zich richt op zang, theater en beeldende kunst. In haar werk vloeien disciplines over in elkaar. Mirthe schept letterlijk haar werk op het podium, door verhalen te vertellen met klei, verf, zang, tekst. Met haar publiek probeert ze, of dat nou is binnen een museum of in een theater of in een daklozenopvang, een moment van samenzijn te creëren waarin samen wordt gecreëerd en uitgewisseld. Vaak door te praten met onze handen: door mensen tijdens het kijken naar een performance zelf de kans te geven iets te creëren en samen te bouwen aan een kunstwerk. Zo probeert zij haar publiek aan te sporen zelf weer te leren scheppen, en je eigen binnenwereld serieus te nemen. Hiervoor gebruikt ze tactiele materialen als klei of verf, en ook zang. In haar werk werkt zij samen met instellingen als Museum Arnhem, KWATTA, Muziektheater de Plaats, Feikes Huis, Werkplaats Diepenheim, Common Ground Common Sense en het Nederlands Kamerkoor. 
Daarnaast probeert Mirthe in haar werk een koppeling te maken met de wetenschap. Dat zie je terug in haar voorstellingen met theatermaker Tim Hammer over de relatie tussen mens en dier. Dit resulteerde eerder in voorstelling ‘De Balts’ en in juli 2021 gaat het vervolg ‘STRIJD’ in première i.s.m. Feikes Huis en KASKO. Ook is haar interesse in natuur en wetenschap terug te zien in een langlopend project naar het leefgebied van zeeschildpadden in West-Afrika. Dit onderzoek resulteerde in september 2021 in de docufillm ‘De geharde Rug’ in samenwerking met filmmaker Rian van de Boom en marine ecoloog dr. M. Christianen (WUR). 
Sinds 2020 werkt Mirthe aan het groeiende kunstwerk ‘Het Volk der Introverten’. Een kunstwerk van hoofdjes van klei met ogen dicht, geboetseerd door vele participanten. Met dit kunstwerk wil zij een podium geven aan het introvert in de mens en in de maatschappij. Dit project is ontstaan met ondersteuning van Museum Arnhem. 
Momenteel opereert Mirthe naast vanuit haar atelier in Arnhem ook vanuit Brussel, als tweede vertrekhaven. www.mirthedokter.nl