Beeldend concert / voorstelling 
van Pollif Projects / Mirthe Dokter
45 minuten
geschikt voor volwassenen en/of 6+
Met randprogrammering (planktonkabinet en documentaire)
Te boeken via info@pollifprojects.com
Scenografie tevens als autonome installatie beschikbaar
reacties Try Out Art of Wonder:
''Ik was volkomen gebiologeerd. Een magische wereld. Ik had het gevoel echt oog in oog te hebben gestaan met een prehistorisch zeewezen. Wat bijzonder hoe dit onderzoek zowel in muziek, dans en beeldende kunst tot uiting komt.''

in theaterlicht

in daglicht

Neem een duik in een denkbeeldige diepzee. Een fantasierijke beeldende en muzikale reis langs vissen, zeedieren en de prehistorische zeeschildpad. Waar staat de mens ten opzichte van al die zeedieren, de zware golven, de sporen op het strand? Kunnen we voelen dat ook wij een plek hebben in het ecosysteem van de zee? Wij zijn immers ook allemaal geboren uit water.Als we op het strand staan, zien we de zee. We zien de branding, de golven, een schelp die aanspoelt en misschien een kwal. Na even te hebben gezwommen keren we terug naar ons veilige land. We kunnen ons maar moeilijk voorstellen dat de zee wel 70% van onze aarde bedekt. En wat speelt er zich allemaal af onder het oppervlak van de donkere golven?
speeldata:
1 en 2 juni: Art of Wonder Festival Assen
21 september: Feniks Festival Antwerpen
Hierna: Pleintheater Amsterdam, Theater Babel Rotterdam en meer (data later bekend
Mirthe: ‘Op een strand in Ghana keek ik in de ogen van de prehistorische lederschildpad. In haar ogen zag ik de zee, en ook mijzelf weerspiegelt. In voorstelling Beyond the Sea wil ik dat gevoel delen. Omdat alles in zee elkaar in evenwicht houdt, wilde ik een mobile maken: een bungelend bouwwerk vol schilderachtige details. 
Daar hoort ook muziek bij. Het geluid van de zee kan je zien als een lied. Het klinkt dag en nacht uit volle borst over het komen en gaan van golven, land en levensvormen. Ik wilde er onderdeel van zijn. Ik zong hoe een mossel zou zingen, ik zwom samen met de prehistorie. Vroeger was ik zo bang voor water, voor de zee. Maar door de onderwaterwereld op mijn eigen manier na te bouwen, kon ik over mijn angst stappen en me als een kokkel onderdeel voelen van een ecosysteem. Toen er een kindje in mijn buik groeide, voelde ik hoe de zee ook in mijzelf zit en we nog altijd in water ons leven beginnen.’ ​​​​​​​
Concept, installatie, muziek en performance: Mirthe Dokter 
Dans: Djamila Ploeg of Fernanda Silva
Sounddesign en dramaturgie: Tim Hammer
Opnames en aanvullend sounddesign: Tristan Visser
Eindregie: Gienke Deuten  
Constructie: Stephan Valk  
Een productie van Pollif Projects
Zakelijke leiding: Sophie Claassen
Coproductie: Walpurgis Muziektheater
Met dank aan: Wageningen University, D:DNA, Het Lage Noorden, Fillip Studios​​​​​​​
Met ondersteuning van: Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Cultuurfonds, Gravin van Bylandtstichting, Cultuur Academy.
Planktonkabinet
Een doorlopende activiteit waarin deelnemers worden uitgenodigd plankton te vouwen van ijzerdraad. We bouwen een planktoncommunity: de grootste groep levende organismen in zee. Elk planktondiertje wordt benoemd tot een planktonminister. Welke planktonminister maak jij, en wat heeft hij te zeggen namens de zee? Het plankton, als belangrijkste voedselbron van het zeeleven in de oceaan, is immers het meest vertegenwoordigd in het water. In het planktonkabinet staan zij op namens de zee en spreken de mensheid toe. De gevouwen planktondiertjes worden aan dunne draadjes opgehangen en vormen een bungelende zwevende community. Een mooie aankleding van een ruimte en een verwijzing naar de scenografie van Beyond the Sea.

Back to Top